İnşaat sektöründe kullanılan su yalıtımı, yeni yapılan binaların uzun süreli ayakta kalmaları ve dayanıklılığını sağlamaktadır. Su yalıtım sistemi binanın çatısından temeline kadar uygulanmak zorundadır. Özellikle Türkiye’nin bir deprem bölgesi olduğu düşünülürse bu sistemin uygulanması hayati bir öneme sahiptir.
Teknolojik gelişmeler sonucu daha sağlam ve dayanıklı malzemeler üretilmektedir. Üretilen malzemeler yeni nesil araçlar ile binaların mevcut yerlerinde kullanılarak binanın ömrünü uzatmakta ve olası masrafları azaltmaktadır. İzolasyon, boya, beton, demir vb. gibi. Yalıtım veya İzolasyon; yağmur ve yeraltı suyu gibi dış etkenlerden evlerin, binaların, ortak alanların vb. gibi yaşam alanların korozyon veya deformasyona uğramasını engellemek için dış yüzeyleri kaplanması olayı olarak tanımlanmaktadır. Çeşitli ısı ve su yalıtımı türleri mevcut iken binalarda inşaat temeline yapılarak yüzeyin nem ve rutubetten korunmasını sağlamaktadır.
Su yalıtımı yapabilmenin birçok yöntemi mevcut iken en yaygın kullanılanı bitüm membranlardır. Membran ise seçici, geçirgen ya da ayırıcı malzeme olarak tanımlanmaktadır. Membranların da çeşitleri mevcut olup bitüm, sürme ve püskürtme şeklinde olanları yaygın olarak kullanılmaktadır.
Püskürtme yöntemi poliüretan bazlı yeni teknolojik ürünler ile yapılmaktadır. Püskürtme yöntemin de sprey şeklinde ki ürünler esnek ve kalıcı olmaktadır.
Sürme izolasyon yönteminde ise hammadde olarak poliüretan akrilik bazlı lateks tarzı ürünler kullanılmaktadır. Yapısı gereği bu ürünler sıvı bazlı olup yüzeye sürülerek istenilen kaplama oluşturulup hava ile temas edip kurumaktadır. Poliüretan malzeme daha dayanıklı iken akrilik bazlı malzeme daha zayıftır.